Giriş Hamur İşleriGarnitürlü Tuzlu Kek ve 78. PDÇS Etkinliği Hediyem

Garnitürlü Tuzlu Kek ve 78. PDÇS Etkinliği Hediyem

Yazan semihaguler

porselen sekerlik

Sevgili dostlar bildiğiniz gibi 78. PDÇS etkinliğine ev sahipliği yapmıştım ve bu etkinlikten sonra porselen bir şekerlik hediye olarak sevgili Tuna Hanım tarafından bana gönderildi. Yayınlamakta braz geç kaldım biliyorum ama geçirdiğimiz hastalık dönemi çoğu şeyi zamanında yapamı engelledi. Kendisine bu nazik hediyesi için teşekkür ediyorum. Ayrıca etkinlik boyunca benden yardımlarını esirgemeyen Gelibolu17’ye de tekrardan teşekkürlerimi iletiyorum.

garnitürlü tuzlu kek
Yapımı çok kolay gelen hamur işleri sorulsa sanırım tuzlu kekleri ilk sıralarda sayabilirim. İçine farklı sebzeler ekleyip birbirinden lezzetli tarifler elde etme mümkün. Bir çok defa tuzlu kekleri deneyip sizlerle paylaştım. Bu seferde garnitürlü olarak hazırladığım tuzlu kek tarifni sizlerle paylaşmak istiyorum. Hazır garnitür kullananlar için çok daha kolay hazırlanabilecek bir tarif ama hazır ürünleri kullanmaktansa kendi garnitürünüzü kendiniz hazırlarsanız daha sağlıklı olur düşündesindeyim:)

Diğer tuzlu kek tariflerim:

Garnitürlü Tuzlu Kek:

  • 4 yumurta
  • 2 adet küp halinde doğranmış patates
  • 1 adet küp halinde doğranmış irice havuç
  • 3 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
  • 5 tepeleme yemek kaşığı elenmiş un
  • 3/4 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz

Üstü İçin:

  • Çörek otu ve susam

Yumurtaları derince bir kap içine kırıp iyice çırpın. Üstüne önce sıvıları ekleyin, sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin. Sora patates, havuç ve bezelyeyi tuz ile birlikte ekleyip kaşıkla karıştırın. Yağlanmış dikdörtgen borcama keki dökün ve üstüne çörek otu ve susam serpin.160 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

İlgili Diğer Yazılar

4 yorumlar

Deniz Güneş Nisan 1, 2013 - 8:57 pm

tebrik ederim canım güle güle kullan hediyeni 🙂
bu hafta bir patatesli kek yapsam diyordum ama senin kekte nefis görünüyor:)
ellerine sağlık canım..
sevgiler..

Reply
mazes Nisan 2, 2013 - 10:53 am

canım,şeker gibi hediye ,çok güzel,kek ise daha da mı güzel ne ….ellerine sağılık,süper.

Reply
Sema Nisan 2, 2013 - 2:50 pm

hediyeniz çok güzelmiş, güle güle kullanın,
tuzlu olması, garnitürlü olması çok hoş, farklı görünümler çıkabilir:)
ellerinize sağlık.

Reply
Papatya Prenses Nisan 8, 2013 - 11:14 am

Bu tip kekleri çok seviyorum ben, hem kahvaltıya hem çay saatlerine güzel oluyor.

Olasa da yesek 🙂

Reply

Yorum Yazın