Giriş BöreklerPatlıcanlı Börek

Patlıcanlı Börek

Yazan semihaguler

Yazı bir anda terkedip kışa atladığımız bir haftayı geride bıraktık. Yaz ayı gibi sebzelerine veda etmek zor gelecek ama son demlerindeyken bir patlıcanlı tarif daha gelsin. Ne dersiniz özleyeceğiz değil mi patlıcan, domates ve biberi?

Patlıcanlı Börek:
3 adet yufka
3 adet irice kemer patlıcan
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet rendelenmiş domates
2 tatlı kaşığı salça
2 adet sivri biber
Tuz,karabiber, dileyen pulbiber ekleyebilir.

Sosu İçin:
1 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Üzeri İçin:
Mavi haşhaş ve ya çörek otu da olabilir

Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın . Küp doğranmış soğan ve sarımsağı sıvıyağ döktüğünüz tavada kavurup patlıcanları ilave edin. Patlıcanlar yumuşamaya başlayınca rendelenmiş domates ve salçayı ekleyin. Tuz ve baharatları ekleyip 5 dk kadar daha pişirip harcı soğumaya bırakın.

Ilk yufkayı düz bir zemine yayın. Sos malzemelerini bir derin kasede karıştırın ve fırça yardımıyla yufkaya bu sostan sürün. Yufkayı bir ucundan ortasına gelecek kadar katlayın. Yufkanın bir tarafını düz hale getirmiş oluyoruz bu şekilde. Yufkanın bu kısmına patlıcanlı harcın üçte birini uzunca serin ve yufkayı rulo olarak sarın. 4 parmak kalınlığında dilimleyip tepsiye dizin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Kalan sosu böbreklerin üstüne paylaştırın üzerine haşhaş ya da çörek otu serpip 190 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun.

İlgili Diğer Yazılar

2 yorumlar

Rengul Görgin Eylül 30, 2018 - 10:02 pm

Hem cok güzel, hemde yapması çok pratik. Ellerine sağlık.

Reply
Semiha Aralık 13, 2018 - 9:23 am

Sağol Rengul Teyze.

Reply

Yorum Yazın