Giriş SliderKabaklı San Sebastian Cheesecake

Kabaklı San Sebastian Cheesecake

Yazan semihaguler

Cumamız hayır olsun, dualarımız hayırlısıyla kabul olsun inşAllah.  Ilık başlayan ve ilerleyen kışın ardından nihayet Rabbim İstanbul’u bugün kar ile buluşturdu.  Gerçi şimdi baya eridi ama bakalım hafta sonu daha yoğun şekilde yağması bekleniyormuş.

Böyle bir günde kışın güzel sebzesisin katkısıyla sevgili www.cinilimutfak  Leyla’nın güzel bir tarifini yaptımm. Uzun zamandır ünlü San Sebastian Cheesecake tarifini bir ben yapamamıştım herhalde.  Adına tabanlı cheesecake den daha layık açıkçası .. Içinde bol peynir var. Ayrıca tam bir protein deposu demek de cok doğru olur.  Her tarifi ayrı güzel olan arkadaşım Leyla’ya tarif için teşekkür ediyorum.  Bakalım tarifimiz nasılmış?

Balkabaklı San Sebastian Cheesecake:

600 gr. Krem peynir

300gr. Labne peyniri

200 gr. Kaymak

200 ml (1 paket ) krema

250 gr. Kabak püresi (şekersiz haşlanmış ve ezilmis)

1 su bardağı (150 gr. ) şeker

5 adet yumurta

1,5 yemek kaşığı un

1,5 yemek kaşığı nişasta

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı yenibahar

Yarım çay kaşığı toz karanfil(ben eklemedim)

Önce fırını alt üst ayarda 230 dereceye ayarlayın.

Tüm malzemeleri oda  sıcaklığında olması için bir kaç saat dışarıda bekletin. Büyük bir kaba krem peyniri ve labne peynirini suyunu süzerek alıp 3- 4 dakika sürekli çırpın. Sonra kaymak ve kremayı ekleyip 3-4dk daha çırpın.  Kabak püresi ve şekeri de ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurtaların birini kırıp 2 dk kadar çırpın ve sonra diğer yumurtaları da tek tek yedirerek harca ekleyip 2 ser dakika çırpın. En son un, nişasta ve bahartaları ekleyip spatula yardımıyla harcı karıştırın.

Yağlı kağıdı ıslatıp kelepçeli kalıba yayın. Benim kalıbım 26 cm di. Ancak daha küçük ve kenarları daha yüksek bir kalıp varsa daha yüksek dilimleriniz olur. Benim ki biraz ince oldu sanki.

Fırına yerleştirip üzeri tamamen kızarıp salladiginizda içi sallanacak kıvama kadar pişirin. Fırını kapatıp kapağını açın ve kapağı acil olarak cheesecake i soğutun. Sonra buzdolabında bir kaç saat bekletin.

Afiyet olsun.

 

İlgili Diğer Yazılar

Yorum Yazın